23 000 insamlat!

Ukraina-lördag gav 23 000 kronor
Vilken lördag det blev i Betel. Ett härligt folkligt mingel och tusentals kronor insamlade till Ukraina.

– Underbart att vi kunde göra det här, säger Magnus Kronberg till Liv i centrum.

– En glädje att se kyrkan fylld med värme, människor, aktiviteter.

Det börjar bli vanligt nu med kyrkan fylld av aktiviteter på lördagarna. Är det inte vaccinering och bibelfrukost så är det – som i lördags – vårglädjedag.Och vilken glädjedag det blev!

Arken och Centrumgårdens foajé var fyllt av folk, aktiviteter, glädje. En folkfest i ordets rätta bemärkelse.

Reklam utanför

Utanför kyrkan fanns en så kallad trottoarpratare som bjöd in till vårglädjedagen. Följaktligen var det en hel del lördagsflanörer som hittade in till kyrkan, förutom de många församlingsmedlemmar som kommit.

Väl inne möttes besökarna av spännande och fyndrika loppisbord, en gedigen fikaavdelning med varma mackor och hembakat – och chokladhjul.

I bakgrunden satt Magnus Kronberg och agerade levande jukebox där man kunde välja bland ett 20-tal låtar.

Det var fullt tryck, glatt sorl och vår i luften.
Lättsam auktionEn av höjdpunkterna var auktionen där olika församlingsmedlemmar lovat utföra vissa tjänster, eller ställa upp med diverse utflykter. De tjänsterna auktionerades sedan ut.”Eddan”, mera känd som Anders Edin, höll föredömligt i auktionsshowen och sammantaget gav klubbföringen en bra slant till Ukraina.

Riktigt populära var Bosse Westmans bullpåsar som gick för summor ända upp till 150 kronor påsen.Spontana känslan som flera gav uttryck för var; ”Tänk vad fantastiskt att vi har så många fina ideella krafter som kan ställa upp så här för att göra gott för de många som har det svårt.”Visst kan Betel leverera när det som mest behövs. En sann glädjedag precis innan vi gick över till sommartid.

Magnus Kronberg:

– Vi kan känna oss nöjda med att vi har gjort en insats för de människor som drabbats av kriget i Ukraina. Gud välsigne er alla som var med och stöttade på olika sätt.