Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.
18 september, 2022 18:00 - 19:30

Körkonsert Church Hill Boys

Körkonsert med Church Hill Boys

Den finlandssvenska manskören Church Hill Boys från Österbotten, Finland besöker Örebro. De bjuder in till konsert i Betelkyrkan, på söndag den 18.9 kl. 18.00.

Church Hill Boys består av 18 sångare, från Jakobstad i norr till Solf i söder och leds sedan starten av kantorn och kyrkosångaren Kristoffer Streng. Honom får vi även höra sjunga solo. Vi får höra en blandning av kristna andliga sånger, med både gammalt och nytt ur körens repertoar. 

Kören har uppträtt flitigt under sin tioåriga existens. Förutom uppträdanden på hemmaplan ca en gång i månaden har den sjungit flera gånger i finländsk TV och radio. Kören har även gjort några turnéer i Sverige i Mora och Stockholm samt i södra Norge.

Kören har spelat in en CD, Jag håller Hans hand och en DVD, Live Concert, som har blivit mycket omtyckta. Som ackompanjatör fungerar, den välmeriterade, talangfulle pianisten Stefan Jansson.

Som kuriositet är Kristoffer Streng gift med Jenny Nyqvist-Streng. Hon är bördig från Karlskoga och har varit medlem i Betelkyrkan, Örebro. Hon kommer att hålla ett vittnesbörd vid konserten och även sjunga duett med sin man. 

Inträdet är fritt, men det samlas in en frivillig kollekt. Konserten bandas också in av Kanal 10.