Mäktig musikkväll

Vilken kväll! Den stora körsatsningen i Betel med tre körer och artisten Staffan Ernestam blev en succé.

I stort sett utsålt till sista plats och en underbar kavalkad med både körsång och Ernestams Levi Rickson-tolkningar.

Som det har övats inför den här kvällen. Men så blev den  också så bra som den bara kan bli.

Kö in och mer eller mindre lapp på luckan. Dessutom gick hela entréavgiften oavkortat till Stadsmissionen som fick en rejäl slant till sin viktiga verksamhet.

TRE I EN

Medverkande körer var Gott och Blandat, Equmeniakören, Projektkören. De sjöng både var för sig och tillsammans. Dessutom på scenen med Staffan Ernestam och hans akustiska gitarr.

Så här sa artisten om att få medverka i ”Sång och spel i Trastland”:

– Jätteroligt vara här igen. Senast var 2016. Min morfar var faktiskt pastor här på 60-70-talet. Det känns extra hedersamt i kväll eftersom behållningen går till Stadsmissionen.

Två som lagt ner ett otroligt arbete för att göra den här kvällen till något alldeles extra var Börje Ström och Mats-Olof Liljegren. 

Det är bara att lyfta på hatten för en så fantastiskt fint genomförd konsert. 

NÅGRA RÖSTER

Liv i centrum tog pulsen på några av de medverkande.

Magnus Kronberg:

– Att göra något tillsammans ger en extra kraft åt allt. Och att göra en sådan här satsning för Stadsmissionen, ja det går inte att få in de pengarna med insamlingsbössor.

Mats-Olof Liljegren:

– Vi har jobbat hårt och nu är vi här. Det känns fantastiskt kul att få göra konserten. Och en extra kick att vi kan hjälpa Stadsmissionen dit biljettintäkterna går rakt in.

Börje Ström:

– Vi har lagt ner ”galet många” timmar inför kvällen. Men så roligt också. Som gammal församlingsmusiker känner  jag mig jätteglad och stolt över att få göra det  tillsammans med så många andra och att så många vill vara med.

Pianisten Martin Junstrand:

– Väldigt rolig och fin upplevelse. Underbart att kunna samla körerna så här.

TACKSAM STADSMISSION

Mycket tacksam var Stadsmissionens Elin Gert:

– Pengarna kommer att göra nytta. Vi ska använda dem så effektivt vi bara kan. Vi möter människor i samhällets utkant och vi kan hjälpa dem med mat, vägledning, stöd… Inte ett parallellsamhälle utan ett komplement till det vanliga samhället.

– Om vi får 100 kronor till mat, så blir det i slutändan mat för 500 kronor eftersom så många är involverade och bland annat skänker oss mat på olika sätt.

Varpå Magnus Kronberg replikerade:

– Enda stället där det inte blir inflation. Helt fantastiskt.

Som sagt, en kväll att minnas, en kväll med härlig körsång, varm atmosfär, många applåder och stor tacksamhet.

Stor eloge också till Staffan Ernestam (som bland annat var gitarrist hos Sven-Ingvars under en radda år) för hans tolkningar av Jeremias i Tröstlösas texter. Hög klass.

Rolf Johnsson