Positiv start på 2023

Det nya året har börjat bra i Betel.

– Vi har ett positivt insamlingsresultat för januari, säger Ann-Charlotte Seger, kassör.

Magnus Kronberg fyller i:

– Vi har, bildligt, öppnat nya dörrar. Vi möter människor i fler sammanhang. Spännande.

I samband med församlingsmötet nyligen passade Liv i centrum på att ta pulsen på några i församlingsledningen. Frågan var: hur är stämningsläget?

Detta efter en fin gudstjänst där Equmeniakören sjöng ljuvligt och där två nya medlemmar hälsades välkomna: Rune och Linnéa Brandes.

Och det blev riktigt trivsamt trångt till kyrkfikat efter att drygt 100 kommit till kyrkan denna februarisöndag med lite våraning i luften.

TUFFT MEN POSITIVT

Ann-Charlotte Seger håller i trådarna för Betels ekonomi. I yrkeslivet hade hon kallats ekonomichef, men här är det  ett viktigt ideellt arbete som gäller. 

Så här säger hon om ekonomin just nu.

– 2023 har börjat bra. Vi har summerat januari och det blev ett bra resultat. Vi har ett stort engagemang kring både arbetet här hemma och internationella missionen. Hoppas det fortsätter.

– Men visst är det sammantaget tufft att få allt att gå runt. 2022 kommer att sluta i minusresultat. Men vi försöker minska våra kostnader på olika sätt.

– Vi lever ju på insamlade medel så det är viktigt att vi  håller givandets glädje uppe. Vill också säga att Fixargruppen gör ett enastående arbete med att laga, dona, fixa. Där sparar vi in utgifter.

FLER AKTIVITETER

Anders Hedqvist i styrelsen:

– Hoppas vi fortsätter i samma stil. Utmaningar, absolut. Men det visar också att vi alla bör ta ett ansvar för det arbete vi tycker är viktigt.

– Mitt tips är att göra en privat givarbudget. När vi alla hjälpas åt så…

Tomas Isacson i styrelsen:

–  Aktiviteter skapar givande. Därför försöker vi på olika sätt hitta fler vägar att engagera unga och gamla, män och kvinnor… Och vi når ut till allt fler. Det händer saker i Betel hela tiden. Skönt att det finns ett brett utbud.

Monica Hagvall i styrelsen:

– Nu när Kajsa Norin ska sluta så söker vi en ny ungdomspastor. Vi kommer att få 25 procents bidrag till tjänsten. Därmed kommer vi också att delvis omforma den. Arbetet ska vara inriktat mot unga, unga familjer och studenter.

– Ska vi överleva som församling så måste fler unga komma in i kyrkans liv. Jätteviktigt.

FLER ÖPPNADE DÖRRAR

Rekryteringsprocessen till ungdomspastor är igång (utannonserad tjänst) och sökande finns. 22 mars sista ansökningsdag. 

– Det här är spännande, säger Monica Hagvall. Hoppas vi snart kan presentera en visionär satsning för att nå fler unga.

Magnus Kronberg tycker också att församlingen är inne i ett positivt flow.

– Absolut. Inte minst för att det nu finns så många nya dörrar öppnade. Överhuvud taget har vi arbetat med att ha en stor öppenhet och det verkar ge frukt. Vi går verkligen ett spännande år till mötes, och som på olika sätt har börjat bra.

Rolf Johnsson

Bilder

Välkomna! Rune och Linnéa Brandes är nya medlemmar.

2023 har på olika sätt börjat bra, säger Magnus Kronberg.

Kören sjöng vackert.

Glatt på kyrkfikat.

Kaffeservice. Anette serverar Sangolo.

Mellansnack. Fred Sjöberg och Jan-Gunnar Jansson.