Scoutglädje i fullsatt kyrka

Visst var det stor glädje i Betel och visst var det nästan fullsatt i kyrksalen när barnen var i fokus denna söndag.

Och, inte minst, scoutgruppen växer så det knakar.

En härlig glädje och en kyrksal som vimlade av barn i olika åldrar. Så var det denna söndag där Jungfru Marie Bebådelsedag uppmärksammads.

Underbara barnrösterna Engelkören sjöng och när textraderna om att ”släppa loss spratten, smitta skratten, blåsa ut dammet och andas frihet” sjöngs, ja då blev det härliga applåder efteråt. Stolta barn, tacksamma lyssnare.

SCOUTERNA I FOKUS

Men det var inte minst en dag då scouterna var i fokus. Och det handlar om en växande skara som ”invaderar” Centrumgården på torsdagskvällarna.

Liv i centrum träffar scoutledarna och äkta paret Agnes och Jesper Maxsson som kommer från Östergötland respektive Småland, men som funnit både varandra och glädjen i att vara scoutledare i Betel, i Örebro.

Agnes:

– Väldigt roligt varje torsdagskväll. Vi har en härlig fart på scoutverksamheten. Många glada barn och trevliga program. 

Jesper:

– Gruppen växer hela tiden. En normaltorsdag kommer 20 till 25 scouter. Visst är det roligt. Vi har blivit betydligt fler det senaste året.

FIN TABLÅ SOM PREDIKAN

Scouterna svarade även för dagens predikan i form av en minnesvärd tablå med en helt knippe unga ”skådespelare” i aktion. 

Manusets röda tråd var Marias bebådelse, och den  gestaltade scouterna väldigt bra. Engagerat och livfullt.

Och i bänkarna satt många stolta föräldrar och mobilfotograferade sina barns scenframträdanden.

”Sådana här härliga gudstjänster måste vi ha fler av” var det flera som gav uttryck för.

Och gissa om det var högtryck efteråt vid varmkorven och kyrkkaffet.

Till sist ett par rader ur scoutbönen: ”Livets Gud, som söker alla. Du som ser till var och en, till vad än du vill mig kalla, är jag redo bli din vän”.

Rolf Johnsson

Foto Rolf Johnsson