Scoutkväll med brasa

Vilken mysig kväll. Scouterna gjorde utflykt till Sörbyskogen när skymningen föll. Spännande att leta sig fram med ficklampa till den tända brasan.

Vad är det bästa med att vara scout?

Här är ett svar från en av de 22 glada tjejerna och killarna som var på scoututflykt bland dalande löv och fallande höstmörker.

”Man har roligt, får träffa kompisar, får prata med andra nya, höra roliga berättelser och så får man ibland äta grillad korv”.

Ni hör. Det är kul i scouterna.

Och just grillad korv låg högt på agendan när Liv i centrum frågade gänget om vad de gillade mest med att gå till kyrkans scouter en gång i veckan.

Glad stämning

Det var verkligen full fart i skogen med glad stämning och tända ficklampor. Adrian Elsander höll i trådarna tillsammans med de erfarna scoutledarna.

På tre olika stationer fick scouterna göra diverse kul grejer, för att sedan tillsammans avsluta vid elden.

Där blev det intervjuer inför scoutgudstjänsten, allsång med olika varianter av ”Temperaturen är hög uti kroppen”, alerta inspel från Adrian Elsander och till sist scoutbönen och ”Alltid redo”.

Det är med andra ord full fart på Betels glada scoutverksamhet – en mycket viktig del i kyrkans barn- och ungdomsarbete.

22 killar och tjejer i skogen en torsdagskväll i oktober. Det är riktigt riktigt bra.

Rolf Johnsson

Scoutupplevelserna i Sörbyskogen följdes upp med scoutgudstjänst på söndagen, i en välfylld kyrka.