Vilket påskägg!!!!

Visst hade vi väntat oss en härlig musikal. Men ”Det största påskägget” blev större än så.

Det var helt enkelt en magnifik uppvisning. Gärna repris nästa år, tack!

Mycket folk, både på scenen och i kyrkbänkarna. Glädje, sång, musik, barn, vuxna, dans, dramatik, enastående budskap, engagemang och inlevelse…

Minimusikalen, som framfördes i Betel, blev en fantastisk glädjefylld och färgsprakande upplevelse för de som kom för att titta och lyssna.

Kanske sammanfattade Börje Hellmark det hela mitt i prick. Vi frågade honom innan föreställningen om han hade förväntningar.

– Absolut. Tror det blir bra.

Efteråt sa han:

– Det här var bättre än förväntat. Mycket bättre! Fem stjärnor.

LITEN BUDGET

Man ska komma ihåg att den här minimusikalen gjordes med liten budget. Men med stort engagemang.

Av nästan ingenting skapades kulisser, tidsenliga kläder och annan rekvisita.. och verkligen väl inövade sånger.

Det som framfördes denna marslördag var det här: den kristna påskens hela budskap, sammanfattat på mindre än en timma.

Och hur Monica Hagvall lyckats fixa till att hålla i trådarna, med både manus och regi, ja det var verkligen värt en stor applåd. Det fick hon också.

BRA RÖSTER

Amanda Salminen från Immanuelskyrkan var engagerad för att samtrimma musikalkören. Så här sa hon till Liv i centrum:

– Jätteroligt att få göra det här. Det har funkat fantastiskt bra med det här sångglada gänget. De har bra gehör och dessutom lyhörda för mina sångråd.

Och visst blev det en härlig sångkör av alla röster, förstärkta med välsjungande Gott & blandat.

Dessutom uppbackade med en inspirerad kompgrupp med trummor, synth, bas, gitarr… Allt sammanföll till en fin enhet.

BRA  AGERANDE

Och ”skådespelarna” trivdes i sina roller.

Anders Hagvall som var Simon Pethrus:

– Jätteroligt att få vara med om det här. En fördel med ett kortvarigt projekt är ju att man kan gå all in en tid, sedan är det så att säga över. Hoppas det blev bra framfört.

Visst blev det. Liv i centrum mötte en rakt igenom glad publik som efter musikalens framförande gick in och minglade i Arken med diverse tilltugg.

Synd om de som missade det här tillfället. Vågar man hoppas på en uppsättning igen till nästa påsk? Det vore det här spelet verkligen värt.

Så fint som korsfästelsen och uppståndelsen här skildrades, ja det är svårt att göra bättre med så små medel. Ett budskap som gick rakt in i själen hos kyrkbesökarna.