En fantastisk kväll

Fullt av sångare på estraden. Fullsatt i kyrkan. Och så Tomas Boström.

Det blev en helt underbar kväll när den stora kören från Örebros Equmeniakyrkor sjöng tillsammans med den folkkäre trubaduren.

Stor förväntan både i jättekören och hos publiken. Hur skulle kvällen bli?

Svaret blev: Succé!

Mötet mellan 69-årige gotlänningen Tomas Boström och  den mycket samövade kören blev en kväll som sent kommer att glömmas av publiken i den utsålda konserten.

Tomas Boströms lågmälda, humoristiska och samtidigt allvarliga berättarton, satte prägel på kvällen. Lägg därtill hans sånger där djup och eftertanke går som en röd tråd i texterna.

– Glad att det finns så många resonansbottnar i mina sånger som kan skapa bilder hos lyssnarna.

Och så la han till:

– Sång och musik är den ädlaste av alla konstformer.

HELA HÖSTEN

Sångarna från Örebros Equmeniakyrkor har övat hela hösten och resultatet blev strålande. Körledarna Gunnel Sjöberg, Kersti Esselwall Smårs och Jannike Huss ledde med stor känsla och finess.

”Som vi har övat, och nu är vi här, det är dags”. Det blev inledningsorden på en kväll med kombinationen musik och glädje när det är som bäst. Många skratt.

Finstämda Boström-sånger som ”När klockorna stannat”, ”Lyssna i tro” och ”Det finns en rytm” gjorde avtryck hos publiken.

Tomas Boström berättade också om sin egen uppväxt, om sin omvändelse till kristen och sin tro som bär.

”En ängel gick genom rummet när jag blev frälst”, sa han.

Och till Liv i centrum sa han:

– Jesus är det bästa om hänt mig. Det är en hemvist, inte en dogm.

Samarrangemanget mellan Equmenias församlingar i Örebro är också en signal om att det finns ett fint samarbete att bygga vidare på.

Rolf Johnsson