Härlig eftermiddag i Betel

Vilken härlig eftermiddag det blev i Betel när Carina och Stephan Berg böjd på massor av härlig sång, musik och engagerat berättande.

Carina Berg är församlingsassistent i Asker-Lännäs församling. Maken Stephan är musiker, känd inte minst som framgångsrik låtskrivare till Carola och andra.

Nu var de gäster på Betelträffen där Lars-Åke Stenström som vanligt höll i trådarna.

Succé må vara ett slitet ord men lite så kan man sammanfatta eftermiddagen där 55 personer fyllde Arken. Flest hittills på säsongsträffarna.

GAMLA FINA SÅNGER

Carina Berg (57) berättade engagerat om sin bakgrund, sitt tidigare engagemang på Löttorp och sitt nuvarande arbete i Östernärke. Församlingsassistent och diakoni är en del av det som nu kan skrivas på hennes CV.

Allt inramades av hennes härliga sångglädje, ackompanjerad av maken Stephan (66). Och visst var det lite av väckelsestämning när alla fick sjunga med i ”Det stod en blomma så skön och vid”, ”Någonstans bland alla skuggorna står Jesus”, ”Han har öppnat pärleporten”… och andra klassiker.

Carina Berg hade också fina tröstens ord att delge:

– Herren hör era böner. Fortsätt den goda kampen.

För de som kom till Betel denna tisdag, självaste semledagen, så blev träffen något man både tog till sig och tog med sig.

Rolf Johnsson