Uppladdning för 2024

Betelträffen laddar snart om för 2024.

– Planen är att ha en rad trevliga träffar i denna utåtriktade verksamhet, säger Lars-Åke Stenström.

Han håller i trådarna varje gång, Lars-Åke Stenström (76). Glad, inspirerande. Med vassa frågor och rejäl röst så lotsar han träff-besökarna genom ett par timmar var annan tisdagseftermiddag.

Föredrag, intervjuer, psalmsång, musik, bildvisning… och det viktiga kaffet.

– Enligt min mening är det viktigt att sådan här verksamhet finns. Men det är också viktigt att betona att det här är en utåtriktad verksamhet. Alltså inte bara för  internt bruk för daglediga beteliter.

HAR FLERA IDÉER

Med bara ett par träffar kvar av årets program så har träffgeneralen börjat ladda om för nästa år.

– Så klart vi fortsätter. Jag håller på så länge församlingen vill.

– Och visst har jag idéer och tankar för nästa år. Jag hoppas till exempel att Stadsmissionens nya direktör kommer hit. Och vid ett tillfälle ska Magnus Kronberg intervjua mig om mitt liv, vad det nu kan bli av den intervjun.

Lars-Åke Stenström säger också att han mött stor tacksamhet för jobbet med Betelträffen, och det sporrar honom att fortsätta.

– Jag känner verkligen värmen från många som regelbundet kommer på de här träffarna. Det är klart att det ger mig extra glädje. Det känns utomordentligt trevligt.

RUNT 30 BESÖKARE

En normaltisdag (träff alltså var annan tisdag) kan det vara runt 30 besökare. Som nyligen, när Tomas Kullberg berättade om fågellivet i Närke.

När Jan-Inge Hall kom och berättade om poeten Eva Magnusson så fyllde det på med riktigt många lyssnare  från olika håll.

Och nu som som sagt snart dags för nästa år.

– Idéerna finns i mitt huvud. Där pågår en process att hitta medverkande som jag sedan bokar in. Visst, det tar tid, men känns både roligt och viktigt. 

– Fem dagar innan det är dags för gästen att komma brukar jag ringa och stämma av läget, så att vederbörande har full koll på att dyka upp kommande tisdag i Betel.

Samtidigt är träffgeneralen medveten om den stora ”konkurrens” som finns i Örebro när det gäller utbudet till daglediga. Flera kyrkor till exempel har likartad palett.

– Desto roligare då att de hittar till Betel, säger Lars-Åke Stenström och tar en muffins i träffens pausfika, där vi träffar honom.

Strax dags för en avslutningspsalm kompletterad med lite psalmhistoria.

– Välkomna hit, alla som vill. Vi räknar med flera trevliga programpunkter i vår.

Rolf Johnsson